Lieve Veer-Krachtige Ouder, 

Gefeliciteerd met je/jullie kindje(s).   

Wij zijn ilona Slomp, Lindy Prins en Esther Maas (Esther is onze liefdevolle achterban en soms ook onze rots in de branding:). 4 jaar geleden hebben wij Veer-Krachtige Ouders opgericht, vanuit een eigen gemis. (voor meer info, zie kopje wie zijn wij). 

We zijn er voor jou/jullie! Voor ouders.
We doen dit door meer bewustzijn te creëren bij (zorg)professionals in de impact van ouderschap na het meemaken van een complex geboorteverhaal, zoals vroeggeboorte. En helpen deze professionals, door handvatten te bieden om nog beter aan te kunnen sluiten bij de behoefte en belevingswereld van ouders. 
 

Daarnaast zijn we van betekenis om de overgang van de ziekenhuiszorg naar thuis beter te laten verlopen. We merken dat hier veel verschil per regio, per ziekenhuis en per persoon in zit.  

De impact van een complex geboorteverhaal kan heel eenzaam zijn, vol angst, verdriet en onzekerheid. Tegelijkertijd is er een heel mooi kindje geboren, of misschien wel meerdere. 

Er kan sprake zijn van verlies.
Verlies van een kind, verlies van een toekomstwens of onzekerheid hierover, verlies van een zwangerschap die je niet hebt kunnen voldragen. 

Regelmatig komen er ook veel gevoelens vrij, waar we niet altijd over durven, kunnen of willen praten. Bijvoorbeeld schuldgevoelens, boosheid, jaloezie, spijt, enz. Er zijn vele scenario’s. Ieder heeft zijn eigen verhaal. 

Toch is er zoveel dat we delen. Dat merken we, wanneer we als lotgenoten samen komen.
En één ding delen we veelal. Dat is de liefde. De liefde voor dit kleine mensje. 

De heftigheid van het prille en onzekere begin van dit kleine mensje, wordt door de meeste ouders als traumatisch ervaren. Soms is dit besef er direct, soms komt dit later. 

De impact van traumatische ervaringen wordt versterkt wanneer je je eenzaam voelt. Wanneer je je niet gezien en gehoord voelt. 

Dit is precies de reden waarom wij doen wat we doen.

Met soms op Wereld Prematuren Dag een bijzondere actie, zoals de Paarse Muisje en de Liefdevolle Boodschap actie (zie Wat wij doen – Veerkrachtige Ouders)

We zien jou, we horen jou en willen je laten weten dat je niet alleen bent. Dat je niet alleen hoeft te zijn. 

Op deze pagina willen we mooie initiatieven met jullie delen.

Deze pagina is een lopend document en mag ieder moment bijgesteld worden, dus voel je vrij om info te delen. Het zijn vooral informele manieren van hulp en informatie. Waarbij lotgenotencontact vaak centraal staat. Wij zien ook dat dit contact juist zo ondersteunend kan zijn. 

We zouden ook graag een platform creëren met ‘formele’ hulp. We geloven daarbij erg in de kracht van professionals met ervaringsdeskundigheid. We horen graag of jullie behoefte zouden hebben aan zo’n soort platform. Want we vinden het vooral belangrijk om aan te sluiten bij jullie behoeften. 

 

Klik hieronder waar je heen wilt gaan

Besloten groepen

INStagram paginas

interessante podcasts

BOEKEN om te lezen

Patientenvereniging : Care 4 Neo

Hier staat veel informatie.
Zij heeft vele vrijwilligers die allen te maken hebben gehad met een complex geboorteverhaal, zoals een vroeggeboorte, dysmaturiteit en/of een ziek geboren kindje(s). Zij organiseren oa inloopavonden in het ziekenhuis. Een aanrader! Even een moment voor jou als ouder, samen met lotgenoten. Als deze avonden bij jou in het ziekenhuis worden gegeven, krijg je hier als het goed is bericht over. Maar je kunt er ook altijd naar vragen.

Informatie op social media

Hiernaast vind je onze eigen instagram, linkedin en facebook pagina, leuk als je ons gaat volgen! En hieronder nog veel meer interessante pagina`s.

Kleine
kanjers
Prematuur ouders
Prematuur baby's
Extreem prematuur <32
Borstvoeding & Prematuur

Instagram

Ziekenhuizen, zoals: 

de.3.nicutiers
icneonatologie
neonatologie_jkz
nicu.mumc
nicu.erasmus.sophia
nicu.nachtzuster
nicuisala
nicuveldhovenmmc

Andere initiatieven, zoals : 

care4neo
empowerednicuparenting
nicutalk_podcast
nicuvince
impact_van_een_vroeggeboorte
prilbegin
facesofpretermbirth
veerkrachtigeouders

Podcasts

Nicu Talk
Aflevering 8 is een aanrader, met Anna Verwaal)
Podcast Prematuur

Boeken

Fotografie

komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine. https://stichtingearlybirds.nl/ Aanrader!

Ze hebben overigens ook een prentenboekje uitgebracht. Het Vroege Vogeltje. Oa voor broertjes en zusjes.  

Veel liefs,

Ilona, Lindy en Esther