Veer-krachtige ouders

Wat wij doen

Wij zijn er voor (zorg)professionals binnen het medisch-en scoiaal domein die werken met ouders en kinderen die een complex geboorteverhaal hebben meegemaakt

Wij zetten onze ervaring en deskundigheid graag zo breed mogelijk in

Voor betere ondersteuning en begeleiding voor ouders in de eerste 1000 dagen. Én om meer bekendheid, begrip & bewustwording te creëren bij zorgprofessionals, de omgeving en werk gerelateerde partijen. We streven ernaar om zo de overgang van het medisch naar het sociaal domein te versterken en dit voor ieder gezin toegankelijk te maken, ongeacht waar je huis/ wieg staat.
Veer-krachtige ouders samen 1

Wat wij doen:

“Zorgprofessional vanuit je hart”

Kennisdeling

Vanuit Veer-Krachtige Ouders denken wij veel mee binnen de nieuwste ontwikkelingen in de (complexe) geboortezorg. Zo zijn we bij verschillende onderzoeken en studie`s betrokken zie kopje: (zorg)Professionals? (dit kopje zien wij niet? Kan jij hier een verwijzingslink van maken? ) Wij denken en lezen mee met wetenschappelijke artikelen en nieuwe folders en/of website`s die ontwikkeld worden. Ook kun je ons benaderen als gastspreker 'ervaringsdeskundig professional complexe geboortezorg'. Wil jij ook graag gebruik maken van onze expertise?

Online Training

Wij geven trainingen aan zorgprofessionals in de (complexe) geboortezorg vanuit ouderperspectief. We doen dit vanuit de kracht van ervaringsdeskundigheid en maken gebruik van onze professionele achtergrond in het werkveld (Sociaal Pedagogische Hulpverlening, jeugdzorg, coaching, onderwijs, HR). Ouders komen na een complex geboorte verhaal thuis met een enorme rugzak aan ervaringen en trauma’s. Die ondanks goede intenties veelal onderbelicht blijven en dus niet verwerkt.

Wij maken ons har(t) voor

Normaliseren

Normaliseren van psychische zorg in alle fasen

Stem geven

Vanuit verbinding met zorgprofessionals, stem geven aan ouders

Verbinden

Medisch en sociaal domein verbinden en soepel in elkaar laten overlopen

Expertise

Expertise van ervaringsdeskundig professionals inzetten

Platform

Platform met ervaringsdeskundig specialisten

Wereld Prematuren Dag

Paarse muisjes in 2020

De geboorte vieren van je kindje(s). Even stilstaan bij zoiets bijzonders! Op zo’n ogenschijnlijk simpele manier: beschuit met Paarse Muisjes. Toch kan dit zoveel betekenen als niets verder normaal lijkt te gaan. Dit was een wens van Lindy Prins, mede-initiatiefneemster Veer-Krachtige Ouders. In 2020 heeft ze die wens verwezenlijkt samen met hulp van vele anderen.

Waarom paars? De kleur paars staat voor gevoeligheid, uitzonderlijkheid en symbool voor vroeggeboorte. Jaarlijks op 17 november is het Wereld Prematuren Dag en kleuren gebouwen en afdelingen in ziekenhuizen in deze mooie kleur. Een dag waarbij we stilstaan bij vroeggeboorte en wat dit doet met het gehele gezin.

6

Paarse muisjes is o.a. mede mogelijk gemaakt door:

Wat professionals over ons zeggen:

Marjolein van Velsen Kerndocent EOP-nl

“ Lindy en Esther hebben voor onze opleiding, waarin we kinderfysiotherapeuten opleiden voor het TOP programma, twee gastlessen verzocht in het afgelopen jaar. In hun lessen gingen ze in op de ervaringen van ouders van vroeggeboren kinderen, aan de hand van hun eigen ervaringen en in gesprek met de cursisten van de opleiding. Welke ervaringen hebben ouders in de ziekenhuisperiode en ook in de periode na thuiskomst met hun vroeggeboren kind(eren)? De cursisten gaven aan dat ze deze lessen als heel waardevol en inspirerend hebben ervaren. Het in gesprek gaan met Esther en Lindy heeft hen nieuwe inzichten gegeven, die zeker zullen helpen bij het uitvoeren van het TOP programma straks. We zijn dan ook blij dat we voor de komende opleiding weer kunnen rekenen op de gastlessen van Veerkrachtige ouders.”

Jessica Steijn Highcare neonatologie verpleegkundige Verpleegkundig babyconsulent www.stapjesnaargeluk.nl

Ik heb deze e-learning met veel plezier gevolgd. Jullie geboorteverhalen maakte veel indruk op mij. Natuurlijk weet je als zorgprofessional dat het een heftige tijd is voor ouders, de angst, de onzekerheid komt het wel allemaal goed? De modules sluiten mooi op elkaar aan, de opdrachten geven je stof tot nadenken, wat kun je nog meer voor ouders betekenen? Dat jullie ons meenemen in jullie belevingswereld is van onschatbare waarde.

Lotte Derks Kinderverpleegkundige - Rivas Zorggroep

Heel belangrijk en waardevol om jullie perspectief (als ervaringsdeskundigen) te horen! Bedankt voor jullie openheid tijdens de gastles. (Erasmus MC Academie)

    laat ons onze kennis delen

    Om zo meer ouders te helpen

    vanuit liefde