Veer-krachtige ouders

Wat wij doen

Wij zijn er voor (zorg)professionals binnen het medisch-en scoiaal domein die werken met ouders en kinderen die een complex geboorteverhaal hebben meegemaakt

Wij zetten onze deskundigheid en ervaring graag zo breed mogelijk in

Voor betere ondersteuning en begeleiding voor ouders in de eerste 1000 dagen. Én om meer bekendheid, begrip & bewustwording te creëren bij (zorg)professionals, de omgeving en werk gerelateerde partijen. We streven ernaar om zo de overgang van het medisch naar het sociaal domein te versterken en dit voor ieder gezin toegankelijk te maken, ongeacht waar je huis/ wieg staat.

Veer-krachtige ouders samen 1

Wat wij doen:

“Zorgprofessional vanuit je hart”

Scholing

We geven zorgprofessionals inzichten vanuit Ouderperspectief over de impact van een complex geboorteverhaal, zoals een vroeggeboorte. Hierdoor kun je je nog beter inleven en aansluiten bij de behoeften en wensen van ouders en de vernieuwing die er gaande is binnen de zorg op de neonatologie. We doen dit oa door: Het geven van gastcolleges, spreken op symposia en de e-learning Ouderperspectief.

V-KO op de werkvloer

Wij kunnen door onze professionele achtergrond binnen de hulpverlening en onze ervaring als ouder verschil uitmaken op de werkvloer. Door ouders laagdrempelig te begeleiden, te signaleren en de professionals mee te nemen vanuit ouderperspectief. Door deze samenwerking kunnen we op een laagdrempelige manier verschil maken voor ouders. De professionals ontlasten en samen de veranderingen binnen de zorg faciliteren. Wanneer ouders zich gezien en gehoord voelen, kunnen zij de traumatische gebeurtenissen beter aan. Kunnen we waar mogelijk PTSS verminderen -en of eerder signaleren en dus verschil maken voor de eerste 1000 dagen van het kind en het hele gezin. Samen zijn we Veer-Krachtig. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button om te zien wat we voor jullie kunnen betekenen.

Onderzoek

Wij geven advies en denken mee binnen onderzoeken, vanuit ouderperspectief. Daarnaast zijn wij op zoek naar een ziekenhuis/ onderzoeker die samen met ons het effect van ervaringsdeskundige professionals op de werkvloer wil meten. Door alle veranderingen in de zorg binnen het medisch - en het sociaal domein, waarin ouders en gezin steeds meer centraal komen te staan en ervaringsdeskundigheid steeds belangrijker wordt, is het waardevol om het effect van deze expertise te meten. Heb je interesse in bovenstaande!? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij maken ons har(t) voor

Normaliseren

Normaliseren van psychische zorg in alle fasen

Stem geven

Vanuit verbinding met zorgprofessionals, stem geven aan ouders

Verbinden

Medisch en sociaal domein verbinden en soepel in elkaar laten overlopen

Expertise

Expertise van ervaringsdeskundig professionals inzetten

Platform

Platform met ervaringsdeskundig specialisten

Wereld Prematuren Dag

Paarse muisjes in 2020

De geboorte vieren van je kindje(s). Even stilstaan bij zoiets bijzonders! Op zo’n ogenschijnlijk simpele manier: beschuit met Paarse Muisjes. Toch kan dit zoveel betekenen als niets verder normaal lijkt te gaan. Dit was een wens van Lindy Prins, mede-initiatiefneemster Veer-Krachtige Ouders. In 2020 heeft ze die wens verwezenlijkt samen met hulp van vele anderen.

Waarom paars? De kleur paars staat voor gevoeligheid, uitzonderlijkheid en symbool voor vroeggeboorte. Jaarlijks op 17 november is het Wereld Prematuren Dag en kleuren gebouwen en afdelingen in ziekenhuizen in deze mooie kleur. Een dag waarbij we stilstaan bij vroeggeboorte en wat dit doet met het gehele gezin.

6

Paarse muisjes is o.a. mede mogelijk gemaakt door:

Wat professionals over ons zeggen:

Marjolein van Velsen Kerndocent EOP-nl

“ Lindy en Esther hebben voor onze opleiding, waarin we kinderfysiotherapeuten opleiden voor het TOP programma, twee gastlessen verzocht in het afgelopen jaar. In hun lessen gingen ze in op de ervaringen van ouders van vroeggeboren kinderen, aan de hand van hun eigen ervaringen en in gesprek met de cursisten van de opleiding. Welke ervaringen hebben ouders in de ziekenhuisperiode en ook in de periode na thuiskomst met hun vroeggeboren kind(eren)? De cursisten gaven aan dat ze deze lessen als heel waardevol en inspirerend hebben ervaren. Het in gesprek gaan met Esther en Lindy heeft hen nieuwe inzichten gegeven, die zeker zullen helpen bij het uitvoeren van het TOP programma straks. We zijn dan ook blij dat we voor de komende opleiding weer kunnen rekenen op de gastlessen van Veerkrachtige ouders.”

Jessica Steijn Highcare neonatologie verpleegkundige Verpleegkundig babyconsulent www.stapjesnaargeluk.nl

Ik heb deze e-learning met veel plezier gevolgd. Jullie geboorteverhalen maakte veel indruk op mij. Natuurlijk weet je als zorgprofessional dat het een heftige tijd is voor ouders, de angst, de onzekerheid komt het wel allemaal goed? De modules sluiten mooi op elkaar aan, de opdrachten geven je stof tot nadenken, wat kun je nog meer voor ouders betekenen? Dat jullie ons meenemen in jullie belevingswereld is van onschatbare waarde.

Lotte Derks Kinderverpleegkundige - Rivas Zorggroep

Heel belangrijk en waardevol om jullie perspectief (als ervaringsdeskundigen) te horen! Bedankt voor jullie openheid tijdens de gastles. (Erasmus MC Academie)

    laat ons onze kennis delen

    Om zo meer ouders te helpen

    PTSS bij ouders te verlagen, zodat baby’s kansrijk opgroeien

    vanuit liefde