Welkom Veer-Krachtige (zorg)professional

Uit steeds meer studies blijkt dat de impact van het meemaken van een complex geboorteverhaal, zoals vroeggeboorte op een gezin veel groter en impactvoller is dan men altijd dacht. 

Ruim 1 op de 3 ouders ontwikkelt een PTSS en vele kinderen ervaren langere tijd milde tot ernstige problemen in hun ontwikkeling. 

Als (zorg)professional kan je verschil maken om de impact die een complex geboorteverhaal heeft te verzachten.

Want het is veelal niet de interventie die de PTSS ontwikkelt, het is de bejegening en steun rondom de interventie waardoor een ouder, het kind een trauma ontwikkeld.

Gezien en gehoord worden in de behoeften rondom het trauma, maken het verschil.

Met Veer-Krachtige Ouders zetten wij ons in om samen met de (zorg)professionals het fundament van ouderschap positief te verstevigen om zo het percentage van 1 op de 3 PTSS diagnoses bij ouders te verlagen. 

Dit doen we door:

  • het scholen van (zorg)professionals dmv de geaccrediteerde e-learning Ouderperspectief, het geven van gastcolleges en spreken op symposia. Waar we vanuit Ouderperspectief (zorg)professionals meenemen in de beleving van ouderschap, wanneer je als ouder te maken krijgt met een complex geboorteverhaal, zoals vroeggeboorte.

 

  • wij zijn verbonden (toekomstwens) aan prematuren nazorgpoli`s /neonatologie afdelingen waar we kortdurende ondersteuning bieden aan ouders vanuit onze expertise ervaringsdeskundig hulpverlener.

 

  • Wij denken mee in verschillende onderzoeken en pilotprojecten binnen de geboortezorg. 

-Mocht je geinteresseerd zijn in onze e-learning Ouderperspectief en graag meer informatie wensen? Wanneer je hiernaast op de button klikt kom je rechtstreeks bij onze academy. 

-Daar lees je ook bij welke beroepsgroepen de e-learning geaccrediteerd is. 

Veel liefs,

Ilona, Lindy en Esther