Experts met een Missie

Wie zijn wij en waar staan wij, als Veer-krachtige ouders, voor?

Veer-Krachtige ouders

Wij zetten onze professionele achtergronden (in hulpverlening en coaching) en onze ervaringsdeskundigheid in om preventie-(na)zorg te normaliseren voor ouders die te maken hebben (gehad) met een complex geboorteverhaal.

Veer-Krachtige Ouders is ontstaan vanuit een eigen gemis en een passie om van betekenis te zijn binnen de hulpverlening vanuit preventie.

De kracht van onze expertise zit in het feit dat wij naast onze ervaringsdeskundigheid ook een professionele achtergrond hebben binnen de hulpverlening. Deze combinatie is goud waard. 
We weten hoe het is om aan beide kanten te staan en kunnen dit  daardoor verbinden.

We vragen meer bewustzijn in de impact van ouderschap na het meemaken van een complex geboorteverhaal en geven we inzichten hoe je aan kunt sluiten bij de behoeften van ouders. We doen dit vanuit verbinding en helikopterview.

We geven trainingen waarin ons verhaal centraal staat en we denken/lezen mee in studies en onderzoeken. Daarnaast houden we ons bezig met nieuwe interventies binnen de complexe, medische – en integrale geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg om zo de overgang van het medisch naar het sociaal domein beter te laten verlopen. We geloven hierbij sterk in preventie.

We willen preventie(na)zorg normaliseren om zo het verwerkingsproces van ouders beter en efficiënter te laten verlopen. Dit draagt niet alleen bij aan het levensgeluk en de gezondheid van de desbetreffende gezinnen als ook voor de gehele maatschappij en is uiteindelijk kostenbesparend.

Vanuit dit oogpunt voor preventie, zijn we mede betrokken bij het Actieprogramma Kansrijke Start van het VWS. We zijn onderdeel van de Spiegelgroep en de Landelijke Coalitie. Want de eerste 1000 dagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind.

Weetjes over Veer-krachtige ouders

Wat je moet weten over ons:

Streven

Omdat wij graag voor elke ouder van betekenis willen zijn streven wij naar landelijke dekking van Veer-Krachtige Ouders.

Diensten

Veer-Krachtige Ouders is geen vereniging of stichting. Wij bieden onze diensten aan vanuit Veer-Krachtige Ouders VOF.

Waarom?

De 1e duizend dagen van een ouder zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind.

Het kernteam

We stellen ons even voor

Ilona Slomp

Mijn naam is Ilona Slomp, samenwonend in een klein dorpje nabij het Drentse Emmen. Wanneer ik in 2011 plotsklaps met 26 weken zwangerschap in het ziekenhuis beland i.v.m. een bloeding tijdens het werk, veroorzaakt door loslating van mijn placenta ontstaan door Pre-Eclampsie, start voor ons gezin een complex geboorteverhaal. Mijn 2e dochter wordt na een week bedrust geboren met 27 weken zwangerschap en een geboortegewicht van 735 gram.

Een contrast met de geboorte van mijn oudste dochter. Waar ik de dagen aftelde en na 10 dagen over tijd een dame van 3750 gram, gehaald met vacuümpomp, in mijn armen mocht sluiten.

De impact van de vroeggeboorte van mijn jongste dochter was, destijds niet wetende, de start van Veer-Krachtige Ouders.

Want mijn eigen ervaring en mijn professionele achtergrond als gezinshulpverlener binnen de kind(er)en jeugdpsychiatrie deed mij beseffen dat we veel meer bewust moeten zijn van de impact van een complex geboorteverhaal op het hele gezin.

Investeren in het psychisch welbevinden van ouders na het meemaken van een complex geboorteverhaal biedt het kind een kansrijkere toekomst en levert winst op, op vele gebieden.

Als je mij zou kennen...

zou je weten dat:

Ik “gek” word wanneer je aan mijn kant op het bed gaat zitten met je kleren aan…..

Ik verslaafd ben aan chips en het liefst een handvol tegelijk in mijn mond prop met verschillende smaken…..

Ik gewerkt heb in een tienermoederhuis in Sri-Lanka voor mijn afstudeerproject van het SPH…..

"De 1e duizend dagen van een ouder zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind."

Lindy Prins

Mijn naam is Lindy Prins. Moeder van twee prematuur geboren kindjes en woon met mijn mooie gezin in Voorburg.

Daar op die stoel is het zaadje gepland. Niet wetende dat ik daarna een lange zoektocht af zou leggen naar de juiste hulp. Wat mij uiteindelijk sterkte in mijn missie.

De (na) zorg voor ouders moet beter en meer op preventie worden ingezet.

Er zijn gelukkig vele mooie ontwikkelingen, anderzijds hoor ik nog steeds zelfde soort verhalen. Dankbaar dat wij hier nu iets in kunnen betekenen vanuit onze ervaring als ouder en als professional.
Waarin oa 15 jaar heb gewerkt in de gehandicaptenzorg. Ik heb ook daar gemerkt, dat er vaak (onbewust) voorbij wordt gegaan aan de beleving en wensen van ouders.

Daarnaast heb ik veel aan zelfontwikkeling gedaan. Ik heb o.a. de doorbraakcoachopleiding gevolgd bij Els van Leacke, waardoor ik me nog meer bewust ben geworden van de impact van trauma en hoe je daardoor in het leven staat. 

Februari 2016

Ik lig in de buidelstoel, jouw fragiele kleine lijfje op mijn borst. Je voelt zacht, bedenkt met donshaartjes. Je bent helemaal af, alleen zo klein en breekbaar.

Ik weet wat jij nodig hebt. Ik voel het in iedere vezel van mijn lijf en wil ervoor zorgen dat jij dit krijgt, want ik weet dat dit het best voor jou is.

Door een aantal zorgprofessionals word ik gesteund en gerespecteerd in mijn wensen, mijn noodzaak voor jou.

Van een aantal anderen voel ik deze steun niet. Ik ben van mening dat dit geen onwil is, maar dat zij niet beseffen hoe belangrijk dit is.

Maar ik kan niet helder nadenken zit in de meest kwetsbaarste periode van mijn leven. Het maakt me onzeker, boos, verdrietig, machteloos.

Nu weet ik t zeker. Ik wil stem uitbrengen voor al die ouders die het zelfde meemaken.”

Als je mij zou kennen...

zou je weten dat:

Dat softballen mijn grote hobby is en ik dit best goed kan. Ik doe zelfs nog mee aan de Masters Cup (ok, wel voor 40+ 🙂

Ik thuis best makkelijk ben en tegelijk een mopperkont kan zijn. Lekker voorspelbaar dus..

Ik het heerlijk vind om alleen te zijn in de natuur en ik erin geloof dat daar vaak dingen verschijnen met een reden. Lekker spiriwiri:)

"Wij brengen verschil voor jou en jouw organisatie"

Esther Maas

Mijn naam is Esther Maas, ik woon met mijn gezin in Vleuten.

In 2012 ging onze grootste wens in vervulling en raakte ik na 10 jaar zwanger. Na ruim 27 weken werd onze tweeling Feline & Sven geboren.

De impact van de rollercoaster die vroeggeboorte heet, was enorm.

Het is mijn doel om de bekendheid, het begrip en de bewustwording rondom vroeggeboorte en de impact ervan te vergroten. Voor ouders, maar ook met name voor zorgprofessionals. Veer-Krachtige Ouders is ontstaan door onze gezamenlijke missie.

Op dit moment wordt het kernteam gevormd door Ilona en Lindy. Zij brengen met hun energie de organisatie tot een groot succes.

Ik ben in dit stadium vanuit mijn hart betrokken en zal op dit moment vanuit expertise en met veel liefde op onderwerpen aangesloten worden.

Als je mij zou kennen...

zou je weten dat:

Ik enorme angst heb om te vliegen, maar ik doe het toch…

“Afspraak is afspraak” is heilig voor mij…

Ik altijd chocola bij mij heb voor tussendoor

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie of bedrijf kunnen betekenen?